Fysioterapi
Hos Sandvika Fysioterapi spesialiserer vi oss på faglig oppdatert fysioterapi for å hjelpe kundene våre å nå målene sine, enten det dreier seg om opptrening av en skade, reduksjon av smerter eller å forbedre prestasjonsnivået.
Vi fokuserer på grundig kartlegging av problemet og effektive behandlingstiltak som hjelper deg å oppnå det du ønsker.
Lurer du på noe eller vil du bestille time på telefon?
Ring oss på 40 43 10 40
Hva er Fysioterapi?
Fysioterapi er et praktisk og teoretisk fag i konstant utvikling, men det er viktig å forstå at faget utøves med utgangspunkt i kunnskapsbasert praksis. Kunnskapsbasert praksis innebærer at undersøkelse og behandling er forankret i forskning, terapeutens erfaring og pasientens ønsker og erfaringer.
Fysioterapeuter i privat praksis arbeider mye med muskel- og skjelettplager, men også med nevrologiske sykdommer eller tilstander , lungesykdommer og en rekke andre problemstillinger. Andre fysioterapeuter kan jobbe på sykehus, i kommunale helsetjenester eller bedrifthelsetjenester. Fysioterapi blir stadig et bredere fag ettersom den moderne forståelsen av smerter og kroppslige problemer utvider seg.
Fysioterapeuter tar i bruk en rekke ulike behandlingsteknikker dor å øke funksjon, redusere smerter og nå pasientens egne mål.
I tillegg til å tilby vanlige konsultasjoner tilbyr våre terapeuter også:
- Trykkbølgebehandling
- Gruppetrening og personlig trening
- Artrosekurs
- Massasjeterapi
Hva behandler en fysioterapeut?
Fysioterapeuten kan ha en viktig rolle i behandling av en rekke ulike plager. Under følger noen eksempler:
- Smerter eller nedsatt funksjon i muskler og ledd i nakke, skulder, albue, rygg, hofte, kne eller fot.
- Langvarige smerter som korsryggssmerter, nakkeplager og hodepine.
- Overbelastningsplager som tennisalbue, musearm, akilles senebetennelse eller plantar fascitt.
- Opptrening av styrke, balanse og funskjon grunnet sykdom eller alder.
- Undersøkelse og opptrening av idrettsskader.
Vi har laget en omfattende oversikt over ulike problemstillinger vi kan hjelpe deg med. Trykk her for å lese mer om ulike plager vi behandler.
Fysioterapeutene
Sigurd Stubberud
Kiropraktor Sigurd har over 15 års erfaring med behandling av smerter og plager hos både barn og voksne. Han jobber med problemer i hele kroppen, inkludert rygg, nakke, ankel/fot og kjeve. Sigurd har spesielt god kompetanse på plager relatert til nakke, svimmelhet og kjeverelaterte smerter.
Du kan forvente en helhetlig tilnærming, hvor behandlingen baseres på en grundig undersøkelse. Sigurd benytter ikke bare manipulasjonsteknikker, men også behandling av muskler og bløtvev for best mulig resultat. Han samarbeider tett med andre helseprofesjoner for å sikre rask og effektiv bedring.
Utover dette kan Sigurd gjøre aktuelle undersøkelser med ultralyd, noe som igjen kan føre til en mer presis diagnose og raskere bedring hos deg som pasient.
Add Your Heading Text Here
Pål Østby
Pål behandler både akutte og langvarige plager i muskler, sener og ledd. Han er også videreutdannet innen bruk av diagnostisk ultralyd. Han har spesiell interesse for kne, skulder, rygg, fot og idrettsskader. Pål er også utdannet idrettsfysiolog som gir ekstra faglig tyngde når treningstiltak skal benyttes. Pål er opptatt av å se hele mennesket, slik at du føler problemene dine blir tatt på alvor. Pål benytter seg også av trykkbølgebehandling når det er indikasjon for dette.
Add Your Heading Text Here
Sunniva Imhof
Sunniva behandler både langvarige og akutte utfordringer. Hun tar seg god tid til behandlingen. I kombinasjon med hands on teknikker på behandlingsbenken og fysiske øvelser legger hun tilrette for en individuelt tilpasset behandling. Hun har en bred erfaring innenfor fysioterapi, men er spesielt interessert i plager relatert til ryggsøylen (rygg & nakke). Sunniva kan benytte seg av både nålebehandling (Dry-needling) og trykkbølgebehandling når det er behov for dette.
Add Your Heading Text Here
Våre behandlingsverdier
Ved Sandvika Fysioterapi har vi fokus på at konsultasjoner skal være lange nok for å ivareta deg som pasient. Det er videre essensielt at du er med på å bestemme behandlingsforløpet utfra det som passer din hverdag best og dine mål med behandling. Du skal alltid få den informasjonen du trenger for å ta gode valg.
Noen har behov av diagnostisk avklaring, å finne ut årsak til en plage, og andre kanskje trenger oppfølging og et lenger behandlingsforløp.
Første time er alltid en lengre time der man har god tid å fortelle om hvordan problemet startet og har utviklet seg, som følges av en klinisk undersøkelse. Oppfølgingstimer er noe kortere, der tiltak / behandling følges opp.
Vi er også opptatt av å kommunisere med fastleger og andre profesjoner ved behov for dette.